Hos guldsmed Andersen og Enig har vi eget værksted, hvor vi sidder Henrik Enig (guldsmed), Casper (guldsmed) og jeg (Emma, lærling).

Henrik blev udlært i 1995 men overtog allerede i 1991 med sin kone Pia. Casper er også udlært her i 2006, og jeg selv startede som guldsmedelærling 1. september 2020.

Værkstedet her emmer i sig selv af historie, fx. har den gode gamle huggeblok stået her siden butikkens åbning i 1891. Vores arbejdsbord bærer spor af mere end 80 års brug, og er sammen med de mest moderne hjælpemidler med til at understøtte kreativitet, tradition og det gode håndværk.

Hver dag på værkstedet er en god dag, hvor ingen opgave er hverken for lille eller for stor.

 01_2

 

Smykkernes verden et kærlighedssprog for sig selv, hvor historien starter på værkstedet. Fremstilling af et smykke er ikke blot at varme og lodde på ædelmetaller. Det handler om, at finde det helt rigtige design til en given anledning eller person. Fra det øjeblik, hvor du som kunde bestiller dit smykke, og vi går i gang på værkstedet - og mange mange år ud i fremtiden, vil smykket blive elsket, givet til en elsket og blive brugt til at markere helt særlige begivenheder i dit liv.  Du vil blive husket for at have givet smykket i gave, eller for at have båret smykket,  og i generationer kan det blive givet videre, og minde om en elsket person. Selv ved omsmeltning af smykker drager historierne og minderne med og ny historie bygges på. Vi får hurtigt et personligt forhold til vores kunder, da de ofte deler deres familie traditioner, sorger og glæder.

15_2

Henrik Enig kunne godt være nutidens svar på Georg Gearløs, det er sjældent eller rettere næsten uhørt, at han skulle sige, at han ikke har en løsning, hvis nogle har brug for en hjælpende hånd eller indviklede opgaver; om det så er en ring, der skal være helt speciel, eller domkirken som har brug for en mekanisme, der gør det lettere at slukke alterlysene. Henrik er altid klar, vi andre på værkstedet er selvfølgelig også klar på at hjælpe, men kan ikke altid følge med når Henrik begynder på sine tossede men yderst velfungerende ideer. Det sagt så er det nok også derfor at vores værksted fungere så godt som det gør, og at der hver uge kommer rigtig mange reparationer og special-bestillinger ind. Vores forskelligheder gør, at der ikke kun er ‘en mulig løsníng på en opgave, og vi derfor i samarbejde med kunderne kan finde frem til den helt rigtige løsning for netop dem.

 ring

På værkstedet har vi også glæden af de dygtige ekspedienter i butikken, som har mulighed for at sparre med værkstedet lige så vel som værkstedet sparre med dem. Fordi værkstedet ligger i butikkens baglokale er der ikke langt fra kunde til os, og kunderne har derfor mulighed for at være med fra start til slut. Det være sig ved reparationer eller fremstillingen at dit smykke, både hvad angår materialevalg og design. Skitser er dermed også en stor del af værksteds opgaverne, idet at det er med til at sikre, at smykket når alles forventninger og ønsker.

foto 5_2